Eyvah Misafir Geliyor: Acil Durumlar İçin Hızlı Temizlik Tüyoları

Eyvah Misafir Geliyor: Acil Durumlar İçin Hızlı Temizlik Tüyoları

Sevdiği insanları evinde misafir olarak ağırlamaktan hemen herkes keyif alır. Çünkü misafirlikler çoğu zaman en güzel muhabbetlerin, hayatın karmaşasından soyutlayan anıların yaratılmasını sağlar. Kimi zaman özlediğiniz insanlarla kimi zaman her gün görseniz de doyamadığınız eş dostla geçirilen misafirlik zamanları hayatın en hoş zamanlarıdır. Ama misafirler bazen öyle zamanda gelir ki ne gelme diyebilirsiniz, ne de temizlik endişesini yenebileceğiniz kadar süreniz vardır.

Belki işten yeni geldiniz, belki de iş yorgunluğunu atmak için çocuklarınızla vakit geçiriyorsunuz. Yine de sakin olun. Çünkü evinizi her noktası özenle temizlenmiş gibi gösterecek ve zamansız misafirlerin yarattığı temizlik endişesini yok edecek temizlik tüyoları için doğru yerdesiniz.

Doğru Başlangıç Temizliğin Yarısıdır!

Temizliğin en can alıcı noktası başlangıcıdır. Peki, temizliğe nereden, nasıl başlanır?

Eviniz temiz olsa da içerideki dağınıklık büyük bir algı değişimi yaratabilir. Öncelikle kendinize bir dağınık eşyaları toplama sepeti yapın ve odalarınızdaki kitap, kıyafet gibi eşyaları bu sepete toplamaya başlayın. Çünkü yerine koymaya çalışmak büyük bir vakit kaybına yol açacaktır. 

Mobilyalarınız için en kolay ve işe yarayan temizlik tüyolarının başında minderleri ters yüz etmek gelir. Eğer minderleriniz dikişliyse üstlerine dekoratif bir battaniye koyarak hem farklı bir görünüm yaratırsınız hem de temizliği bitirmiş olursunuz. Bir başka yol da minderlerinizin üstünü süpürge ile kabaca silerek varsa büyük lekeleri çıkarmaktır. Çünkü detaylara takılmak size zaman kaybettirir.

Halı ve kilimler, temiz algısında önemli bir yer tutmaktadır. İmkanınız varsa küçük olanları silkeleyin, diğerlerini de elektrik süpürgesiyle süpürün. Böylelikle halılarınız kabararak misafirlerinize evin temiz olduğunu gösterir.

Ahşap yüzeylerin ve parkelerin temizliği için de Sorti'nin bitkisel kökenli temizleyicilerini tercih ederek ferah ve temiz alanlara sahip olabilirsiniz.

Kimi Zaman Aşçı Kimi Zaman Temizlikçi

Mutfakta hızlı bir temizlik için önerilen temizlik tüyolarından en önemlisi bulaşık makinesini her zaman boş tutmaktır. Etrafta görünen dağınıklığı bulaşık makinesine doldurarak kapağını kapatın. Diğer odalara geçmek için zaman kazanır ve mutfağınızı da temizlemiş olursunuz.

Mutfakta çıkması zor lekeler varsa üzerine uygun birkaç eşya koyabilirsiniz. Görünürdeki kaba lekeleri de hızlıca çıkardıktan sonra mutfak temizliğini sonlandırabilirsiniz. 

Temizliğe Son Dokunuş

Artık en önemli odaları bitirdiğinize göre yatak odası ve banyo ile finali yapabilirsiniz. Misafirleriniz özellikle yatak odanıza çok uğramayacağı için dağınıklığı ortadan kaldırarak etrafı biraz düzenlemeniz yeterli olacaktır.

Banyoda ise dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kuru bir zemindir. Önce klozetteki lekelerden kurtulun, ardından varsa duvardaki büyük lekeleri silin. Son olarak da zemindeki suyu çekmek ve üzerine banyo paspaslarını atmak, banyoyu en hızlı yoldan temizlemiş olmak demektir.

Ayrıca antrenize de bir göz gezdirmeyi ve temizlik sırasında evinizi bol bol havalandırmayı unutmayın. Ferah bir ev her zaman temiz olarak algılanır.

Temizlikte En Önemli Yardımcınız: Dekorasyonunuz

Evinizin temiz gözükmesi için bir diğer nokta da evinizdeki eşyalardır. Bunun için ev dekorasyonunda dikkat etmeniz gereken bazı püf noktalar mevcut.

Öncelikle evinizde çekmeceli orta sehpaların olması çok fazla işinize yarayacaktır. Ortalıktaki dağınıklığı toplamak için çekmeceler mükemmel bir seçenek olur. Duvarınızdaki dekoratif eşyaların ve sehpalarınızdaki lamba gibi büyük nesnelerin konumuna dikkat edin. Her şeyin simetrik göründüğünden emin olun. Mümkünse halılarınızın ve koltuklarınızın kir tutmayan malzemelerden yapılmış olması da temizlik sırasında size hız kazandıracaktır.

Son olarak da temizlik eşyalarınızın düzenli ve tek bir yerde olması size hızlı bir başlangıç sağlayarak temizliğin çabuk bitmesinde yardımcı olur. Temizlik malzemelerinde ise evinizde ferah bir hava yaratırken aradığınız temizliği de sunan bitkisel kökenli ham maddeye sahip ürünler kullanmanızı öneririz. Bu ürünler gücünü doğadan alarak evinizdeki hijyeni arttırır. Bitkisel kökenli temizlik ürünleri için Sorti'yi tercih edin, evinizi keyifle temizleyin.

Siz de acil durumlar için uyguladığınız temizlik tüyolarını bizimle yorumlarda paylaşabilirsiniz.

Etiketler: temizlik tüyoları, Acil Durumlar İçin Hızlı Temizlik Tüyoları
Ocak 28, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR