Koronavirüsten Korunurken Size Yardımcı Olacak Temizlik Ürünleri

Koronavirüsten Korunurken Size Yardımcı Olacak Temizlik Ürünleri

1.Koronavirüs

İlk olarak Çin’in Wuhan eyaletinde görülüp daha sonra pandemi, yani dünya çapında salgın hastalık olduğu açıklanan koronavirüs solunum yolu enfeksiyonuna neden olmakla birlikte, insandan insana da bulaşabiliyor. Dünya Sağlık Örgütü virüsün neden olduğu hastalığı ifade edebilmek için COVİD-19 terimini bizlere duyurmuştu.

Koronavirüs hem insanları hem de hayvanları etkileyebilen, koronavirüs ailesinden olan bir tür virüstür. Virüslerin genetik bilgisi, mutasyona uğramaları sebebiyle değişiklik gösterebilmektedir.

2.Koronavirüs Belirtileri

Koronavirüs enfeksiyonu belirtileri yüksek ateş, öksürük, solunum güçlüğü ve nefes darlığıdır. Daha ağır seyreden vakalarda zatürre, akut solunum yetmezliği, böbrek yetmezliği ve ölümlerle karşılaşabiliriz.

Koronavirüsün en sık karşılaşılan ve bir süre boyunca devam eden belirtileri kuru öksürük, baş ağrısı, halsizlik, yüksek ateş diyebiliriz. Ancak bazı hastalarda şu belirtilere de rastlanmaktadır; nefes darlığı, kas ve eklem ağrıları, mide bulantısı, kusma, iştahsızlık vb.

Bahsettiğimiz belirtilere sahipseniz lütfen maskenizi takarak, çevrenizdeki kişilerle sosyal mesafeyi koruyarak en yakın sağlık kuruluşuna gidin ve yaşadığınız semptomlardan bahsedin.

Hiçbir belirti göstermeyen asemptomatik kişiler solunum yolunda virüsü taşıyarak başka kişilere bulaştırabilir.

3.Koronavirüs Nasıl Bulaşır?

Virüsün, konuşurken, öksürürken, hapşırırken ağızdan saçılan su damlacıklarıyla bulaştığı düşünülmektedir. Aynı zamanda virüsü taşıyan kişilerin temasta bulunduğu yüzeylerle temasta bulunmamız halinde hastalığı kapabileceğimizi biliyoruz.

Bu durumda “Koronavirüsten nasıl korunabiliriz?” sorusu gündeme geliyor. Bu yazımızın devamında koronavirüsten nasıl korunabiliriz, koronavirüsten korunurken bize yardımcı olacak temizlik ürünleri nelerdir gibi sorulara yanıt vereceğiz. Şimdiden keyifli okumalar dileriz.

4.Koronavirüsten Nasıl Korunabiliriz?

İlk olarak el temizliğinin önemi ile karşılaşıyoruz. Özellikle ev dışında bulunuyorsak farklı kişilerle ve yüzeylerle temas halinde bulunduysak, ellerimizi su ve sabunla sık sık yıkamalıyız. Ellerimizi temizlemek için su ve sabun yerine kolonya ve dezenfektanları da kullanabiliriz.

Bağışıklık sistemimiz de oldukça önemli. Bu nedenle yeteri kadar uyumalı, yeterli ve düzenli beslenmeliyiz. Kişinin yaş ve beden fonksiyonlarına uygun egzersizler yapılmalı. Gerekli ise vitamin takviyeleri yapılmalı, meyve tüketilmelidir. Vücudumuzun biyolojik ritmi için gece uykusunun alınması da oldukça önemli.

Hastalık taşıyan kişilerle temasta bulunmamız halinde veya taşıyıcıların temasta bulunduğu yüzeylerle temasta bulunmamız halinde biz de virüsü vücudumuza alabiliriz. Bu nedenle mümkün olduğunca evden çıkmamaya özen göstermeliyiz.  Evden çıkarken mutlaka maske takmalıyız.  Kalabalık ortamlarda bulunmamalıyız. Sosyal mesafeyi iyi ayarlamalı hastalık taşıyıp taşımadığını bilmediğimiz kişilerle yakın temaslarda bulunmamalıyız. Toplu taşıma araçlarını zorunda kalmadıkça kullanmamalıyız. Alışveriş merkezleri gibi kalabalık alanlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz.

Toplu taşıma araçlarını kullandıktan sonra, alışveriş merkezlerine veya marketlere gittikten sonra ellerinizi su ve sabunla yıkamalı veya el dezenfektanları ya da kolonyalar ile dezenfekte etmelisiniz.

Havanın da bu virüsü taşıyabileceğini unutmayalım. Bu nedenle kapalı alanlarda vakit geçirmekten kaçınmalısınız.

Öksürdükten veya hapşırdıktan sonra ellerinizi yıkamalı veya dezenfekte etmelisiniz.

Kirli çamaşırlarınıza dokunduktan sonra mutlaka ellerinizi su ve sabunla yıkayın veya alkol bazlı dezenfektan ya da kolonyayla dezenfekte edin.

Belirti göstermiyor diye tanıdıklarınızla yakın temasta bulunmaktan kaçınmalısınız. Çünkü belirti göstermeyen asemptomatik kişilerle iletişim kuruyorsanız virüs size bulaşabilir.

Bildiğimiz gibi koronavirsün 2-14 gün arası kuluçka süresi bulunmaktadır. Bu nedenle hastalarla temas etmiş kişilerle bu süre içerisinde temas etmemelisiniz. Ya da hasta bir kişiyle temas ettiyseniz kendinizi ve başkalarını korumak adına, kendinizi karantinaya almalı ve 14 gün boyunca insanlarla temas kurmamaya çalışmalısınız.

Virüsten kendinizi ve sevdiklerinizi korumak adına kıyafetlerinizi bir kez giyin. Virüsün kıyafet ve eşyalar üzerinde birkaç saatten birkaç güne kadar kalabildiğini biliyoruz. Bu nedenle dışarıdan eve geldiğinizde mutlaka ayakkabılarınızı çıkartın ve kıyafetlerinizi temiz kıyafetlerle değiştirin. Eve geldiğinizde ellerinizi sabun ve suyla iyice yıkamayı unutmayın.

Kalp, diyabet, karaciğer, akciğer hastalıkları gibi kronik hastalıklarınız varsa bu önlemleri çok daha sıkı bir şekilde uygulamanız gerekmektedir. Biliyoruz ki koronavirüs zayıf bağışıklığı bulunan insanlara daha fazla zarar veriyor.

5.Koronavirüsten Korunurken Sizlere Yardımcı Olabilecek Temizlik Ürünleri

Dünya üzerinde milyonlarca insanın eve kapandığı yeni normal hayatımızda bakım ve temizlik ürünlerine gösterilen talep oldukça arttı. Kendimizi ailemizi ve sevdiklerimizi bu salgın hastalıktan korumak için önceliklerimiz ve temizlik anlayışımız oldukça değişti. Pandemiyle birlikte insanlar öncekine göre yaptığı temizliğin iki katından fazlasını yapmaya başlamış.  Koronavirüs salgını insanlara temizliğin ne denli önemli olduğunu, hayatımızda hijyenin ne kadar önemli bir yer tuttuğunu hatırlattı diyebiliriz. O zaman gelelim koronavirüsten korunurken bizlere yardımcı olabilecek temizlik ürünlerine.

Virüsten korunma yöntemlerinin en başında elleri sık sık yıkamak geliyor. Ellerimizle virüse temas etmemiz halinde ellerimizle yüzümüze, gözümüze, kulağımıza ve burnumuza dokunduğumuzda virüs vücudun içine giriş yapabiliyor. Bu nedenle ellerimizi sabun ve su ile en az 20 saniye boyunca, sık sık yıkamalıyız. Virüsü vücudumuza taşımamak için mümkün olduğunca ellerimizle yüzümüze dokunmaktan kaçınmalıyız.

Bu nedenle virüsten korunurken bize yardım edecek olan ilk temizlik ürünlerimiz sabunlar. Sorti Temizliğin sizler için üretmiş olduğu el sabunları ile kendinizi koronavirüsten koruyabilirsiniz. Üstelik 5 kiloluk el sabunu seçenekleri de web sitesinde mevcut.

Ellerimizi temiz tutmanın bir diğer yolu ise kolonya veya el dezenfektanlarıyla ellerimizi temizlemek. 60-70 derece üzerinde alkol oranına sahip kolonya ve dezenfektanlar birkaç saniye içerisinde elde bulunan mikrop, bakteri ve virüsleri öldürebilme etkisine sahip.

Sorti Temizlik ürünlerinden Sorti kolonya ve Derhand El dezenfektanını hemen sepetinize ekleyerek koronavirüsten bir adım daha uzaklaşabilirsiniz.

Koronavirüsten korunmak için günlük temizliğinizi yapmayı unutmamalısınız. Gün içinde sık kullandığınız, telefon, anahtarlık, kulaklık gibi eşyalarınızı kolonya veya el dezenfektanlarıyla silerek temizleyebilirsiniz.

Evlerde sıklıkla temas edilen bölge ve yüzeyleri temizlemek ve dezenfekte etmek enfeksiyon riskini azaltacaktır. Evlerde yüksek temasta bulunan bölgeleri ve yüzeyleri temizlerken eldiven giyerek hem mikrop ve virüslerden korunabilirken hem de temizlik ürünleri ile temastan kaçınılabilir. Temizlik sırasında havalandırma yapmak sizin için sağlıklı olacaktır.

Genellikle her evde bulunan kapı kolları, masa ve sandalyeler, lavabolar, ışık açma-kapama düğmeleri, bilgisayarlar, bilgisayar klavyeleri, uzaktan kumandalar sıkça temas edilen yüzeyler ve eşyalardır.  Bu yüzey ve eşyaları temizlerken sabun, deterjan ve su karışımlarını kullanabileceğiniz gibi çamaşır suyu, alkol içeren temizlik maddeleri ve sirke de kullanabilirsiniz.

Temizlik uygulamalarınızda yüzeylerin temizlenmesi için temizlik maddelerini birkaç dakika bölgede bekletmeniz etkili olacaktır. Hassas eşyaların zarar görmemesi için temizlik uygulamalarınızdan önce mutlaka kullanım talimatlarını gözden geçirin.  Elektronik cihazlarınızın zarar görmemesi için silinebilir kılıf ve kapakları kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Havluları, çarşafları ve kıyafetlerinizi düzenli olarak temizlemelisiniz. Virüsün havada yayılma olasılığını göz önünde bulundurarak kirli çamaşırlarınızı sallamayın. Çamaşırlarınızı su ve çamaşır deterjanıyla yıkamalısınız. Çamaşırlarınızın temizlenmesi için en uygun sıcaklık ayarını kullanın. Çamaşırlarınızı makineye doldurduktan sonra ellerinizi yıkayın veya dezenfekte edin. Çamaşır sepetinizi de su ve sabunla yıkayın veya alkol bazlı dezenfektanlar kullanarak dezenfekte edin.

Tüm temizliklerinizde istediğiniz sonuçlara ulaşmak için Sorti Temizlik malzemelerine göz atmalısınız.  Banyo-tuvalet temizliklerinizden genel ev temizliğinize, çamaşır temizliğinizden kişisel temizliğinize aradığınız tüm ürünler Sorti Temizlik’ te.

Etiketler: Ev İşlerinde İş Bölümü Sağlamanın Yolları, iş bölümü
Kasım 17, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR