Evcil Hayvan Sahibi Aileler İçin Temizlik Önerileri

Evcil Hayvan Sahibi Aileler İçin Temizlik Önerileri, evcil hayvan

Kedi, köpek, kuş, balık veya hamster... Evinin küçük ve sevimli misafirleri hijyenik bir yaşam alanına sahip olmana engel olmasın! Evcil hayvanınızı ne kadar çok sevdiğini biliyoruz. Ancak etrafa saçtığı tüyler, zaman zaman yaydığı kötü kokular, tuvalet ihtiyacı ile ilgili zorluklar ve minik dostunun yaratabileceği alerjik reaksiyonlar hakkında aynı şeyi düşünmeni beklemiyoruz. Neyse ki bunların hepsinin birer çözümü var! Sevimli dostunla arana mesafe girmesine izin vermeden, evcil hayvan beslerken temiz ve hijyenik bir eve sahip olmanın püf noktalarını bu yazıda bulabilirsin. Bunun için, yazımızı okumaya devam et!

1. Evcil Hayvanının Temizliğine Önem Ver

Evcil hayvan beslerken evinin temiz kalmasını istiyorsan, öncelikle sevimli dostuna doğru bir şekilde tuvalet alışkanlığı kazandırmalı ve onun temizliğine önem vermelisin. Kafes hayvanları bu anlamda bakımı ve temizliği daha kolay evcil hayvanlar arasında sayılabilir. Ancak kedi ve köpek gibi seninle aynı yaşam alanını paylaşan evcil hayvanlara ilk önce tuvalet eğitimi vermelisin. Eğer evinde kedi besliyorsan, ev içinde ona özel bir alan belirlemeli ve bu alana geniş bir leğen yerleştirip içini kedi kumu ile doldurmalısın. Kedinin tuvalet ihtiyacını bu alanda gidermesini sağlamalısın. Eğer kedi, kum dışında başka bir yere tuvaletini yapıyorsa bunun nedeni kumun temiz olmaması olabilir. Bu durumda kedi kumunu belli aralıklarla yenilemen gerektiğini de unutmamalısın. Köpek besliyorsan, gün içinde belli aralıklarla onu dışarı çıkarman ve tuvaletini evin dışına yapması gerektiğini öğretmen yeterli olacaktır. Ayrıca, evcil hayvan ile temizlik konusunda, en çok sorun yaratan maddelerden birisi olarak tüy dökme problemini çözmen gerekir. Bunun için de kedinin tüylerini düzenli olarak tarayabilir; köpeğini özel şampuanlarla yıkayarak döktükleri tüy miktarını minimuma indirebilirsin.

2. Süpürgeden Önce Toz Almayı Unutma

Evcil hayvan besleyen biri, toz almadan süpürgeyi çalıştırdığında havada uçuşan tüylerle uğraşmak zorunda kalabilir. Böyle bir durumla karşı karşıya kalmak istemiyorsan, süpürgeyi çalıştırmadan önce toz almakla işe başlayabilir; mobilya, kapı pervazı ve radyatör gibi yüksekte kalan tozların yere inmesini sağlayabilirsin.

3. Önce Koltukları Süpürmekle Başla

Toz alma işlemini tamamladıktan sonra, süpürge ile temizlik yapmaya başlayabilirsin. Evcil hayvanın koltuğa yapışan tüylerinden kurtulmak için, süpürme işlemine önce koltuk ve sandalyelerden başlaman daha doğru olacaktır. Süpürgenin fırçalı ucunu kullanarak bu tüyleri temizleyebilirsin. Koltuk minderlerinin kılıfı çıkıyorsa, belli aralıklarla bu kılıfları yıkayarak daha hijyenik bir ortam oluşturabilirsin.

4. Halıları Birkaç Kere Farklı Yönlere Doğru Süpür

Halılar, sert zeminler ile kıyaslandığında toz ve tüy toplamaya daha müsait bir yapıdadır. Özellikle uzun tüylü halıların arasına biriken tozları ve tüyleri temizlemek, parke ve mermer gibi zeminlere göre daha zordur. Bir de evde evcil hayvanın varsa, halıların temizlendiğinden emin olmak için süpürme işlemini birkaç kez tekrarlaman gerekir. Farklı yönlerde yapacağın süpürme hareketleri sonrasında halıda biriken tüylerden kurtulmak, evcil hayvan olan bir evin temizliğinde son derece önemlidir.

5. Temiz Hava ile Kötü Kokulardan Kurtul

Evcil hayvanın neden olduğu kötü kokulardan kurtulmak için temizlik yaparken evi iyice havalandırman gerekir. Dışarıdan gelen tozların evi kirleteceğinden endişeleniyorsan, havalandırma işlemini temizlik öncesinde de yapabilirsin. 

6. Kaliteli Temizlik Ürünleri ile Yerleri Silmeyi Unutma

Toz alma ve süpürme işlemleri bittikten sonra yerleri paspasla veya ıslak bir bezle silmeyi ihmal etmemelisin. Bu işlem için büyük bir kova içinde pratik bir solüsyon hazırlayabilirsin. Yoğun kimyasal içeren temizlik ürünleri, hem senin hem de evcil hayvanının sağlığına zarar verir. Özellikle yerde dolaşan ve yatan bir köpek veya kedi, bu tip maddelerin negatif yönlerinden kolayca etkilenebilir. Bu durumu önlemek için, hazırlayacağın yer silme suyuna Sorti'nin bitkisel esaslı genel temizlik ürünlerinden katabilirsin.

Evcil hayvan ile ev temizliğine ilişkin senin uyguladığın başka pratik yöntemler varsa, bizimle paylaşabilirsin! Temizliğe dair daha çok ipucu içinse, bizi takip etmeyi unutma!

Etiketler: Evcil Hayvan Sahibi Aileler İçin Temizlik Önerileri, evcil hayvan
Şubat 19, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR