5 Adımda Güzel Kokulu Çamaşırlar

Bu 5 adımı izleyin, çamaşırlarınız daha güzel koksun!

Yıkandıktan sonra çamaşırlarınızın güzel kokmasını istiyorsunuz. Bunun için deterjanınızı, yumuşatıcınızı hatta makinenizi bile değiştirmeyi düşünüyor olabilirsiniz.


Bir karar vermeden önce çamaşırlarınızın daha güzel kokması için şu 5 noktayı gözden geçirin:


1) "Anne, deterjanı küçük yere mi koyuyorduk büyük yere mi?"

Çamaşırlarımızın güzel kokması için iyi yıkanması gerekiyor. İyi bir yıkama için ise deterjanı, makinenin deterjan kısmına koymayı unutmayın. Makinelerin en büyük gözleri deterjanı koyacağımız yerler. Genelde A oalrak adlandırılan bölüm ön yıkama, B ise ana yıkama bölümü. İsterseniz makinenizin kullanma kılavuzuna bakabilirsiniz veya makine üreticinizin web sayfasını kontrol edebilirsiniz. 


Belki de en iyi yol annelerimizi aramaktır:-)


2) Deterjan tamam da, peki ya yumuşatıcı?

Deterjanımızı uygun yere uygun miktarda koyduktan sonra sıra geldi yumuşatıcıya. Yumuşatıcıyı kendi bölümüne koyuyoruz ki herkes kendi işini yapabilsin.


3) Gardropu Makineye Taşımak

Keşke bir defada bütün gardopu yıkayabilsek... Makineye kapasitesinden fazla çamaşır koyduğumuzda yıkama kalitesi düşüyor. En güzeli, makineye kapasitesi kadar çamaşır 

koymak. Bu sayede çamaşırlarımız tamamen temizleniyor.


4) Sevgili makine, dinle beni!

Detrjan-yumuşatıcı-makine programı her şey tamam! Sıra geldi makinenin kontrolüne. Makineyi çalıştırdıktan sonra, önce deterjanın üzerine su gelmeli. Yani çamaşırlar önce deterjan ile buluşmalı. Makiyei çalıştırdıktan hemen sonra deterjan gözünü kontrol ederek suyun nereye aktığını kontrol edebiliriz. Eğer Su deterjanın üzerine akıyorsa her şey tamam! Eğer su yumuşatıcının üzerine akıyorsa, makine teknik servis elemanlarını özlemiş demektir :-)


5) Güneşlenmesek daha iyi

Çamaşırların çabuk kuruması için onları güneşe emanet etmek iyi bir fikir gibi görünüyor. Oysa güneş ışınları yumuşatıcı içindeki kokuları ortadan kaldırıyor ve çamaşırlarımızın güzel kokmasına engel oluyor. Çamaşırları gölgede kurutalım ve mümkünse biraz nemli toplayalım.


İşte bu kadar kolay!


Etiketler: yumuşatıcı kokusu, çamaşırlarım nasıl daha güzel kokar
Eylül 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR